ترکیب مواد مغذی گردو سفید از سه جنبه مهم با سایر آجیل ها متفاوت است: آنها حاوی 10٪ انرژی به عنوان اسید آلفا لینولنیک (ALA)، اسید چرب غیراشباع گیاهی اصلی n-3 (n-3PUFA) هستند. منبع غنی فیتوملتونین و دارای پلی فنول های بیشتری نسبت به هر نوع آجیل دیگری است.
گردو به دلیل ترکیب متفاوتی که دارد، ممکن است اثرات سلامتی خاصی داشته باشد که در سایر گردو تویسرکان ها مشاهده نشده است.
این بررسی بر آخرین یافتههای مربوط به اثرات سلامتی گردو خام و ALA و ریزمغذیهای مربوطه مانند مواد معدنی غیر سدیمی، فیتواسترولها، γ-توکوفرول، ملاتونین و پلیفنولها تمرکز دارد، البته باید در نظر داشت که هر گونه فایده ناشی از مصرف یک غذای سالم با ترکیبی پیچیده.
ماتریکسی مانند گردو احتمالاً به دلیل هم افزایی چندین یا همه اجزای زیست فعال آن است که بر روی مسیرهای متابولیک و فیزیولوژی عروقی متعدد اثر میگذارند، به جای هر ماده مغذی واحدی .
همچنین گردو ییلاق غذای رایجی است که بیشترین مقدار ALA [10] یعنی اسید چرب گیاهی n-3 را دارد. فراهمی زیستی ALA تقریباً کامل است، زیرا مانند سایر اسیدهای چرب غیراشباع، تقریباً 100٪ از رژیم غذایی جذب می شود.
اگرچه شواهد زیادی در مورد خواص محافظتی قلبی EPA و DHA رژیم غذایی وجود دارد که عمدتاً توسط ماهی های چرب و روغن ماهی عرضه می شود، نقش ALA در سلامت قلب و عروق کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعات تجربی اخیر برای کشف مزایای ALA بر روی درخت شریانی آغاز شده است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.